Książki związane z tematyką mleczarską

Książki dla mleczarzy

Alergia na mleko - Książka, uczulenie na mlekoAutor: Gabriele Feyerer

Coraz więcej ludzi nie toleruje produktów mlecznych albo jest na nie uczulona. Takie osoby cierpią na uporczywe dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Nietolerancja może się także objawiać bólami głowy, zwiększoną podatnością na katar sienny lub problemami skórnymi, których przyczyny często nie można ustalić.

Więcej…

Książki dla mleczarzy

Monitorowanie problemów zdrowotnych stad bydła, krowy mleczne krowy na mleko porady, porady dla mleczarzy, mleczarnieRyszard Mordak

Niniejsza praca stanowi cenne uzupełnienie tematyczne na rynku książek weterynaryjnych. Brak było bowiem do tej pory książki o tej tematyce. W publikacji w sposób syntetyczny przedstawione zostały występujące zagrożenia i problemy zdrowotne krów mlecznych oraz metody postępowania w czasie monitorowania stada w zakresie chorób zakaźnych i niezakaźnych.

Więcej…

Książki dla mleczarzy

Owcze produkty spożywcze  - książkaAutor: Władysław Kędzior

W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów.

Więcej…

Książki dla mleczarzy

Potrawy mleczne z jaj i serów,  książki o mleku , co można zrobić z mlekaMarta Hydzik - Żmuda

Mleko to najstarszy, najbardziej naturalny pokarm i składnik wielu potraw. Nieprzebrane źródło związków i substancji tyleż niezbędnych dla życia, co dla normalnego rozwoju każdego organizmu i budowy jego sił witalnych.

Więcej…

Książki dla mleczarzy

Sery dla smakoszy, rodzaje serów książkiMarta Hydzik - Żmuda

Wszystko o serach - praktycznie i w teorii. Jak wybrać i przechowywać odpowiedni ser- Z czym podawać i w jakiej temperaturze

Więcej…

Książki dla mleczarzy

Sery w Europie, jakie są sery w europie, rodzaje serówBeata L. Bomertówna
Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser.

Więcej…

Książki dla mleczarzy

Ważenie Dozowanie Pakowanie, Książki mleczarskie, książki mleczarstwo, przemysł mleczarski publikacje książki branżoweWażenie Dozowanie Pakowanie

Ważenie Dozowanie Pakowanie. Czasopismo wydawane jest z myślą o czytelnikach zainteresowanych szeroko rozumianą tematyką ważenia w procesach przemysłowych, dozowania oraz pakowania.

Więcej…

Książki dla mleczarzy

Genetyka populacji i metody hodowlaneKategoria:
Biologia, medycyna / Rolnictwo

Opis:
Genetyka populacji jest dyscypliną naukową zajmującą się badaniem zjawisk genetycznych zachodzących w populacjach...

Autor / Autorzy: Bolesław Żuk, Heliodor Wierzbicki, Magdalena Zatoń-Dobrowolska i inni

Książki dla mleczarzy

Metody chowu i hodowli bydła

Autor: Henryk Grodzki

Więcej…

Książki dla mleczarzy

Owcze Produkty Spożywcze
Władysław Kędzior
W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów.

Więcej…

Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady