Książki dla mleczarzy

Metody chowu i hodowli bydła

Autor: Henryk Grodzki

Przedmowa 1. Ocena pokroju bydła 2. Identyfikacja, rejestracja bydła i dokumentacja hodowlana 3. Warunki produkcji i pozyskiwanie mleka 4. Ocena użytkowości mlecznej 5. Ocena jakości mleka 6. Rozród bydła 7. Odchów cieląt i jałówek hodowlanych 8. Ocena użytkowości mięsnej 9. Pielęgnacja i poskramianie bydła 10. Dobrostan, zachowanie się i metody postępowania z bydłem 11. Ocena wartości hodowlanej i selekcja 12. Organizacja i planowanie produkcji bydlęcej 13. Zarządzanie stadem bydła mlecznego 14. Ocena efektywności produkcji bydlęcej 15. Zajęcia terenowe

Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Mleko - za czy przeciw?

mleczarnie portal

Mleko to najlepszym źródłem wapnia (Ca) o najwyższej biodostępności, a także białka i w...

Pij mleko - Będziesz żyć dłużej ?!

mleczarnie portal

Picie mleka może wydłużać życie.Spożywanie dużych ilości mleka i przetworów mlecznych w dzieciństwie może korzystnie wp...

Zdrowy początek dnia. Śniadanie najważniejszy posiłek dnia

mleczarnie portal

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – to powszechnie znana prawda. Co jednak zrobić, by ten po...