Książki dla mleczarzy

Autor: Henryk Grodzki

 

Przedmowa 1. Ocena pokroju bydła 2. Identyfikacja, rejestracja bydła i dokumentacja hodowlana 3. Warunki produkcji i pozyskiwanie mleka 4. Ocena użytkowości mlecznej 5. Ocena jakości mleka 6. Rozród bydła 7. Odchów cieląt i jałówek hodowlanych 8. Ocena użytkowości mięsnej 9. Pielęgnacja i poskramianie bydła 10. Dobrostan, zachowanie się i metody postępowania z bydłem 11. Ocena wartości hodowlanej i selekcja 12. Organizacja i planowanie produkcji bydlęcej 13. Zarządzanie stadem bydła mlecznego 14. Ocena efektywności produkcji bydlęcej 15. Zajęcia terenowe

Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Jak żywić krowy mleczne?

Krowa w laktacji potrzebuje odpowiednie ilości światła, powietrza i ruchu. Takie warunki są niezbędne dla ...

Dieta bogata w białko

mleczarnie portal

Dieta bogata w białko może szkodzić mózgowi.Na diecie bogatej w białko mózg się kurczy - wy...

Zdrowy początek dnia. Śniadanie najważniejszy posiłek dnia

mleczarnie portal

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – to powszechnie znana prawda. Co jednak zrobić, by ten ...

Sonda: Produkty mleczarskie

Jaką firmę zaopatrzenia przemysłu mleczarskiego polecasz?

PT-MASZ - 7.5%
TEWES-BIS - 36.1%
SPOMASZ BEŁŻYCE - 18.7%
FB-MONT - 36.1%
ALIMP - 8.7%
UNIMASZ - 23.6%
OBRAM - 12.4%
GEA Process Engineering - 11.2%
Magyar - 24.9%
SWECO - 31.1%
DeLaval - 27.4%
A-LIMA-BIS - 8.7%
Inne - 3.7%
Głosowanie zostało zakończone : 31 grudnia 2016
Mleczarnie, Zakłady mleczarskie, Mleko, Nabiał, Sery, Przemysł mleczarski, Mleczarstwo, Targi, Firmy, Ogłoszenia, Produkty, Porady, Artykuły Mleczarnie, Zakłady mleczarskie, Mleko, Nabiał, Sery, Przemysł mleczarski, Mleczarstwo, Targi, Firmy, Ogłoszenia, Produkty, Porady, Artykuły