Książki dla mleczarzy

Metody chowu i hodowli bydła

Autor: Henryk Grodzki

Przedmowa 1. Ocena pokroju bydła 2. Identyfikacja, rejestracja bydła i dokumentacja hodowlana 3. Warunki produkcji i pozyskiwanie mleka 4. Ocena użytkowości mlecznej 5. Ocena jakości mleka 6. Rozród bydła 7. Odchów cieląt i jałówek hodowlanych 8. Ocena użytkowości mięsnej 9. Pielęgnacja i poskramianie bydła 10. Dobrostan, zachowanie się i metody postępowania z bydłem 11. Ocena wartości hodowlanej i selekcja 12. Organizacja i planowanie produkcji bydlęcej 13. Zarządzanie stadem bydła mlecznego 14. Ocena efektywności produkcji bydlęcej 15. Zajęcia terenowe

Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Białko, Wapń, Ryboflawina - Zalety mleka

mleczarnie portal

Do najważniejszych i dobrze przyswajalnych przez organizm człowieka składników odżywczych pochodzących z ...

Pij mleko - Będziesz żyć dłużej ?!

mleczarnie portal

Picie mleka może wydłużać życie.Spożywanie dużych ilości mleka i przetworów mlecznych w dzieciństwie może korzystnie wp...

Szklanka mleka po siłowni

mleczarnie portal

Pięknie wyrzeźbiona sylwetka, płaski brzuch i zarysowane mięśnie – tak wyglądają osoby ćwiczące na siłowni. Ko...