Technologie przemysłu mleczarskiego

Przy ZPM Mrągowo powstaje najnowocześniejszy Zakład Produkcji Sproszkowanych Produktów Mleczarskich w Polsce.

mleczarnie portal

SM MLEKPOL stawia kolejny milowy krok. Przy ZPM Mrągowo powstaje najnowocześniejszy Zakład Produkcji Sproszkowanych Produktów Mleczarskich w Polsce. Koszt inwestycji szacowany jest na...

Więcej w: Nowe technologie

Nowe technologie

sery, zakłady serowarskie , Mühlenen AG, worki Cryovac Jumbo, technologie mleczarskie w mleczarstwie
Zapakowanie sera o wadze stu kilogramów w taki sposób, aby w nienaruszonym stanie przetrwał podróż przez Atlantyk, to naprawdę niełatwe zadanie. Staje się ono jednak jeszcze trudniejsze, gdy klient po drugiej stronie oczekuje, że ser pozostanie świeży i zachowa doskonałą jakość przez wiele miesięcy.

Jeden z największych producentów szwajcarskiego sera, firma von Mühlenen AG, z powodzeniem stawia czoła tym żądaniom dzięki zastosowaniu specjalnych worków Cryovac Jumbo firmy Sealed Air. Najlepszym dowodem uznania za zaspokajanie tak trudnych wymagań rynku są liczne tytuły mistrzowskie, które sery firmy von Mühlenen zdobywają w międzynarodowych konkursach. Wyróżnienia te pochodzą z miejsc nawet tak odległych od zielonych szwajcarskich pastwisk, jak Wisconsin w Stanach Zjednoczonych i Las Palmas na Wyspach Kanaryjskich.

Technologia w ochronie tradycji
Rodzina von Mühlenen produkuje sery od 1861 roku i wytwarza je wyłącznie z czystego, surowego mleka przy użyciu tradycyjnych metod dojrzewania pochodzących z dziewiętnastego wieku. Recepta na sukces firmy von Mühlenen to wyjątkowe połączenie nowoczesnej technologii i wiedzy zdobytej przez cztery pokolenia serowarów. Ten wielokrotnie nagradzany producent sera używa worków Cryovac od ponad 25 lat. Stosowane obecnie worki Cryovac Jumbo chronią sery o dowolnym rozmiarze i idealnie dopasowują się zarówno do produktów w kręgach, jak i w klinach, które są najchętniej wybierane przez klientów kupujących tradycyjne szwajcarskie sery.

Dzięki elastyczności i wytrzymałości worków, firma Von Mühlenen stosuje je do pakowania szerokiej gamy swoich produktów, która oprócz sławnego Emmentalera i Le Gruyre obejmuje także różne sery alpejskie, organiczne, a także robione według specjalnych receptur tworzonych na życzenie klienta.

Udowodniony zwrot inwestycji
Worki Cryovac zapewniają wyjątkowo długi okres trwałości serów bez ryzyka powstania niebezpiecznej pleśni i spełniają najwyższe standardy w zakresie bezpieczeństwa i zdrowia. Pozwalają też producentom zaspokoić rosnący popyt rynkowy na sery w kształcie kręgów, produkowane metodami naturalnymi, w przeciwieństwie do przemysłowo wytwarzanych serów w blokach. Elastyczna linia pakująca Cryovac ma dużą przepustowość i daje się łatwo przystosować do pakowania mniejszych lub większych porcji. Wszyscy pracownicy firmy von Mühlenen AG, w tym także personel biurowy, przeszli trwające tydzień intensywne szkolenie dotyczące linii pakującej, aby mogli poznać w pełni możliwości wykorzystywanych maszyn i ich pozytywny wpływ na działalność firmy. Dzięki wspólnie wyznawanym wartościom odnośnie jakości i wydajności, marki von Mühlenen i Cryovac cieszą się nieustającym uznaniem klientów na wszystkich kontynentach.

źródło: SEALED AIR
Tematy:
Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Jak żywić krowy mleczne?

Krowa w laktacji potrzebuje odpowiednie ilości światła, powietrza i ruchu. Takie warunki są niezbędne dla ...

Pij mleko - Będziesz żyć dłużej ?!

mleczarnie portal

Picie mleka może wydłużać życie.Spożywanie dużych ilości mleka i przetworów mlecznych w dzieciństwie może korzystnie wp...

Składniki odżywcze mleka

mleczarnie portal

Mleko jest jednym z najbardziej odżywczych i najważniejszych produktów w diecie człowieka. Wszystkie rodzaje mleka i ...

Mleczarnie, Zakłady mleczarskie, Mleko, Nabiał, Sery, Przemysł mleczarski, Mleczarstwo, Targi, Firmy, Ogłoszenia, Produkty, Porady, Artykuły Mleczarnie, Zakłady mleczarskie, Mleko, Nabiał, Sery, Przemysł mleczarski, Mleczarstwo, Targi, Firmy, Ogłoszenia, Produkty, Porady, Artykuły