Słownik

  • Prasa do twarogu

    Urządzenie pneumatyczne przeznaczone głównie do przemysłu mleczarskiego wykonane jest w całości ze s

  • Mleko

    Mleko jest płynną wydzieliną gruczołów mlekowych samic ssaków stanowiącą naturalny pokarm dla młod

  • Pasteryzatory

    Pasteryzacja - klasyczna metoda pasteryzacji polega na ogrzewaniu produktu do temperatury powyżej 60

  • Stacje mycia CIP

    Stacje mycia w układzie zamkniętym CIP (Cleaning in Place) stały się niezbędnym elementem wyposażeni

  • Homogenizatory

    Homogenizator - urządzenie spożywcze mające zastosowanie przy produkcji mleka, śmietany, mieszanek l

Więcej w: Słownik

Słownik

Wirówka (zwana też: centryfugą) - urządzenie do rozdzielania zawiesin i emulsji, przez wprawienie w szybki ruch obrotowy, którego stałe przyspieszenie znacznie przekracza przyspieszenie ziemskie, wielokrotnie zwiększając szybkość sedymentacji.

Wirówki mleczarskie są to urządzenia służące do oddzielania tłuszczu z mleka pełnego, a także do oczyszczania mleka z zanieczyszczeń mechanicznych i drobnoustrojów.

Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Jogurt – lekarstwo ze sklepowej lodówki

mleczarnie portal

W spisie naszych zakupów bardzo często pojawia się jogurt. Kupujemy, bo jest smaczny, zdrowy, zaspokaja gł...

Jesteś w ciąży? Pij mleko

mleczarnie portal

Zobacz, przed czym uchroni to twoje dziecko. Dzieci, których matki piły podczas ciąży kilka szklanek mleka dz...