Słownik

  • Sery

    Sery są to produkty spożywcze wytwarzane z mleka. Produkuje się je poprzez wytrącenie z mleka t

  • Prasa do twarogu

    Prasa do twarogu Urządzenie pneumatyczne przeznaczone głównie do przemysłu mleczarskiego wykona

  • Homogenizatory

    Homogenizator - urządzenie spożywcze mające zastosowanie przy produkcji mleka, śmietany, miesz

  • Pasteryzatory

    Pasteryzacja - klasyczna metoda pasteryzacji polega na ogrzewaniu produktu do temperatury powy

  • Matecznik

    Matecznik - maszyna mleczarska będąca zbiornikiem procesowym z regulacją dopływu i temperatury

Więcej w: Słownik

Słownik

Wirówka (zwana też: centryfugą) - urządzenie do rozdzielania zawiesin i emulsji, przez wprawienie w szybki ruch obrotowy, którego stałe przyspieszenie znacznie przekracza przyspieszenie ziemskie, wielokrotnie zwiększając szybkość sedymentacji.
Wirówki mleczarskie są to urządzenia służące do oddzielania tłuszczu z mleka pełnego, a także do oczyszczania mleka z zanieczyszczeń mechanicznych i drobnoustrojów.
Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Mleczno-kakaowy antydepresant na jesienne wieczory

mleczarnie portal

Coraz chłodniej za oknem, a skoro słońce już nas nie ogrzewa, to warto zadbać o do...

Składniki odżywcze mleka

mleczarnie portal

Mleko jest jednym z najbardziej odżywczych i najważniejszych produktów w diecie człowieka. Wszystkie rodzaje mleka i ...

Białko, Wapń, Ryboflawina - Zalety mleka

mleczarnie portal

Do najważniejszych i dobrze przyswajalnych przez organizm człowieka składników odżywczych pochodzących z ...