Słownik

  • Pasteryzatory

    Pasteryzacja - klasyczna metoda pasteryzacji polega na ogrzewaniu produktu do temperatury powyżej 60

  • Mleko kozie

    Mleko kozie jest przerabiane na wyśmienite sery. Kozy wraz z owcami należą do najdawniejszych zwie

  • Mleko

    Mleko jest płynną wydzieliną gruczołów mlekowych samic ssaków stanowiącą naturalny pokarm dla młod

  • Prasa do twarogu

    Urządzenie pneumatyczne przeznaczone głównie do przemysłu mleczarskiego wykonane jest w całości ze s

Więcej w: Słownik

Słownik

Termizatory mogą mieć różne pojemności, najczęściej produkowane sa od 50 do 120 litrów pojemności.

Mogą być stosowane przy produkcji:

  • serków wiejskich
  • jogurtów
  • kefirów
  • serków topionych,
  • sosów, etc.

Termizator wykonuje nastepujace zadania:

  • miksowanie
  • mieszanie
  • rozdzielanie
  • ocieplanie
Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady