Książki dla mleczarzy

Owcze produkty spożywcze, owcze produkty, portal mleczarski, mleczarnie, zakłady mleczarskie, mleczarstwoWładysław Kędzior
W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów.
Są to problemy bardzo ważne, prognozy wskazują bowiem, że Polska jako członek Unii Europejskiej może produkować więcej mięsa owczego, gdyż surowiec ten na rynku unijnym jest i będzie gatunkiem mięsa, którego produkcja nie pokrywa potrzeb tego rynku.
Także z przetworami z mleka owczego (jak choćby ze słynnym oscypkiem) Polska może wiązać duże nadzieje na zbyt tych produktów na Jednolitym Rynku Europejskim.

Artykuły z podobną tematyką:

Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Dieta bogata w białko

mleczarnie portal

Dieta bogata w białko może szkodzić mózgowi.Na diecie bogatej w białko mózg się kurczy - wy...

Tłuste mleko - pij i chudnij

mleczarnie portal

Podczas diety wszystko powinno być light, w tym również mleko, najlepiej 0 ...

Gdzie utylizować padłe zwierzęta ?

Zamieszczamy listę firm, które w roku 2009 na postawie umowy z ARiMR świadczą usługi w ...

Sonda: Produkty mleczarskie

Jaką firmę zaopatrzenia przemysłu mleczarskiego polecasz?

PT-MASZ - 7.5%
TEWES-BIS - 36.1%
SPOMASZ BEŁŻYCE - 18.7%
FB-MONT - 36.1%
ALIMP - 8.7%
UNIMASZ - 23.6%
OBRAM - 12.4%
GEA Process Engineering - 11.2%
Magyar - 24.9%
SWECO - 31.1%
DeLaval - 27.4%
A-LIMA-BIS - 8.7%
Inne - 3.7%
Głosowanie zostało zakończone : 31 grudnia 2016
Mleczarnie, Zakłady mleczarskie, Mleko, Nabiał, Sery, Przemysł mleczarski, Mleczarstwo, Targi, Firmy, Ogłoszenia, Produkty, Porady, Artykuły Mleczarnie, Zakłady mleczarskie, Mleko, Nabiał, Sery, Przemysł mleczarski, Mleczarstwo, Targi, Firmy, Ogłoszenia, Produkty, Porady, Artykuły