Książki dla mleczarzy

Owcze produkty spożywcze  - książkaAutor: Władysław Kędzior

W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów.

Są to problemy bardzo ważne, prognozy wskazują bowiem, że Polska jako członek Unii Europejskiej może produkować więcej mięsa owczego, gdyż surowiec ten na rynku unijnym jest i będzie gatunkiem mięsa, którego produkcja nie pokrywa potrzeb tego rynku.

Także z przetworami z mleka owczego (jak choćby ze słynnym oscypkiem) Polska może wiązać duże nadzieje na zbyt tych produktów na Jednolitym Rynku Europejskim.

Artykuły z podobną tematyką:

Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Jedz jogurt ponieważ...

mleczarnie portal

Jogurt sprzyja zdrowiu jamy ustnej Regularne jedzenie jogurtu i innych mlecznych produktów fermentowanych zmniejsza ryzyko ch...

Regionalny Związek Hodowców i Producentów Owiec i Kóz w Opolu

Regionalny Związek Hodowców i Producentów Owiec i Kóz w Opolu 45-836 Opole ul. Wrocławska 170 tel. 077 457 ...