Książki dla mleczarzy

Owcze produkty spożywcze, owcze produkty, portal mleczarski, mleczarnie, zakłady mleczarskie, mleczarstwoWładysław Kędzior
W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów.
Są to problemy bardzo ważne, prognozy wskazują bowiem, że Polska jako członek Unii Europejskiej może produkować więcej mięsa owczego, gdyż surowiec ten na rynku unijnym jest i będzie gatunkiem mięsa, którego produkcja nie pokrywa potrzeb tego rynku.
Także z przetworami z mleka owczego (jak choćby ze słynnym oscypkiem) Polska może wiązać duże nadzieje na zbyt tych produktów na Jednolitym Rynku Europejskim.

Artykuły z podobną tematyką:

Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Rejestracja Redykołki

mleczarnie portal

Jako Chronionej Nazwy Pochodzenia - Redykołka W Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej opublikowane zostało rozporządzenie ...

Ciekawostki mleczarstwo historia

Praprzodkiem bydła domowego był tur, udomowiony ...

Szklanka mleka po siłowni

mleczarnie portal

Pięknie wyrzeźbiona sylwetka, płaski brzuch i zarysowane mięśnie – tak wyglądają osoby ćwiczące na siłowni. Ko...