Książki dla mleczarzy

Sery w Europie, jakie są sery w europie, rodzaje serówBeata L. Bomertówna

Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser.

Zapoznaje nas także z systemem AOC (Appelation d'Origine Controlee), stworzonym przez Francuzów, a rozpowszechnionym i w innych krajach Europy. Przepisy tego systemu gwarantują wysoką, stałą jakość najdoskonalszych europejskich serów. Specjalny dział jest poświęcony polskiemu serowarstwu.

 




Tematy:
Mleczarstwo Moeschle

Szukaj - Katalog Firm

Porady

Polski Związek Owczarski

Polski Związek Owczarski 02-360 Warszawa ul. Siewierska 13 tel. 022 659 58 18 fax: 022 659 58 ...

Wapń z nabiału lepszy dla kości niż z preparatów.

mleczarnie portal

Wapń z mleka i jego przetworów jest zdrowszy dla kości niż węglan wapnia zawarty w ...

Jak żywić krowy mleczne?

Krowa w laktacji potrzebuje odpowiednie ilości światła, powietrza i ruchu. Takie warunki są niezbędne dla ...

Sonda: Produkty mleczarskie

Jaką firmę zaopatrzenia przemysłu mleczarskiego polecasz?

PT-MASZ - 7.5%
TEWES-BIS - 36.1%
SPOMASZ BEŁŻYCE - 18.7%
FB-MONT - 36.1%
ALIMP - 8.7%
UNIMASZ - 23.6%
OBRAM - 12.4%
GEA Process Engineering - 11.2%
Magyar - 24.9%
SWECO - 31.1%
DeLaval - 27.4%
A-LIMA-BIS - 8.7%
Inne - 3.7%
Głosowanie zostało zakończone : 31 grudnia 2016
Mleczarnie, Zakłady mleczarskie, Mleko, Nabiał, Sery, Przemysł mleczarski, Mleczarstwo, Targi, Firmy, Ogłoszenia, Produkty, Porady, Artykuły Mleczarnie, Zakłady mleczarskie, Mleko, Nabiał, Sery, Przemysł mleczarski, Mleczarstwo, Targi, Firmy, Ogłoszenia, Produkty, Porady, Artykuły